Opplevelsestilbud i regionen

Her finner du linker til mer info om opplevelser i Narvikregionen.

Narvikfjellet

 • Alpin-VM 2027
 • Nord-Norges største alpinanlegg
 • Gondolbanen
 • Fjellheisrestauranten

Ofotbanen
Ofotbanen tilbyr en av verdens vakreste togreiser. 42 kilometer gjennom et unikt og vakkert landskap følger man Norges nordligste jernbane. Vinter, vår, sommer og høst. En turistattraksjon året rundt. Norge på tvers.

Polar Park

 • Verdens nordligste dyrepark
 • Størst plass per dyr
 • High-end produktet Wolf Lodge
 • Wolf kiss en suksess
 • Økt fokus på kortreist mat
 • Oppgradering av serverings- og mattilbudene
 • Flere attraksjoner
 • Målsetting om dobling i besøk

Narvik Krigsmuseum
Nord-Norges krigshistorie samlet under ett tak, basert på det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940.


Narvik golfklubb 
En god halvtimes kjøring fra Narvik, innerst i eventyrlige Skjomen ligger Narvik Golfklubb. Med sin verdens nest nordligste 18 hulls golfbane omgitt av vakker natur og høye fjell. Her er det også mulighet for å spise og sove på Skjomen Kro og Motell. Se mer på http://www.narvikgolf.no/

Bestige Stetind – Norges Nasjonalfjell
Stetind som ligger ca 8 mil sør for Narvik er et populært fjell for fjellklatrere og det er blitt flere og flere uerfarne klatrere som leier sertifiserte guider for å kunne bestige dette majestetiske fjellet. I Narvikregionen har vi 4 sertifiserte guider som kan ta deg med til toppen av Stetind. Se mer på https://www.visitnarvik.com/no/stetind

Sti sykling (Mountainbiking)
Sti sykling i Narvikregionen (Mountainbiking) er blitt en veldig populær aktivitet, der plasser som Skjomen og Reinneset, Verdenssvaet i Efjord, Narvikfjellet og Ankenesfjellet er noen av det. Se mer på https://www.visitnarvik.com/no/mountain-biking

Nordlys aktiviteter
Nord-Norge er blitt et veldig attraktivt reisemål for å oppleve nordlyset. Narvik ligger midt i Nord-Norge og midt nordlysbeltet slik at forholdene er perfekt for å oppleve nordlyset her. Vi har flere guidet nordlysturer i Narvik, og nordlyssesongen varer fra september til mars.
Se mer på https://www.visitnarvik.com/no/northern-lights-narvikregion

Midnattssol i Narvikregionen
Narvik ligger nord for polarsirkelen, nærmere bestemt på 68gr nord. I Narvik regionen kan du oppleve midnattssola fra midten av mai til midten av juli. Mest kjente plassen i Narvik å oppleve midnattssolen er å ta gondolen til Fjellheisrestauranten. Les mer på Visit Narvik om andre fine plasser å se midnattssolen. Se mer på https://www.visitnarvik.com/no/midnattssol-i-narvik

Samisk Kultur
Den samiske kulturen har de siste årene fått en oppsving, spesielt innen reiseliv. Og kulturen handler i dag om langt mer en bare fargerike kofter og reindrift. I Narvik kan du oppleve den samiske kulturen selv gjennom å delta på ulike opplevelser som å besøke den samiske reindriftsfamilien til Lars Erik Niia i Beisfjord, besøke Vardobaiki i Evenes som er et senter for samisk kultur eller besøke opplevelsessenteret for samisk kultur Pippira Sida i Ballangen og mange fler aktiviteter som du finner på www.visitnarvik.com

Vandring i Narvikregionen
Vandring i Narvikregionen består av alt fra toppturer til mer barnevennlige turer. Informasjon om dette kan finnes i både bøker og andre nettsteder. Men Visit Narvik presenterer noen av de mest unike turene som også gir den største attraksjonskraften for regionen. Noen utvalgte ruter er viktig å trekke frem:

 • Reinneset i Skjomen
 • Verdenssvaet i Efjord
 • Kjerna i Efjord
 • Fagernesfjellet og 3 toppen
 • Tøttadalen og Tøttatoppen
 • Olbogfjellet
 • Rallarveien fra både Katterat, Bjørnfjell og Riksgrensen

Se mer på: https://www.visitnarvik.com/no/topptur-narvik

      

Kulturliv, festivaler, sportsarrangement

NARVIK

Funn cup (mai)
En av Nord Norges største fotballturneringer.Turneringa avvikles i Narvik og omegn (Ofoten) og er et samarbeidsprosjekt mellom seks klubber i regionen med Mjølner som hovedarrangør.

Svarta Bjørn-marsjen (juni)
Svarta Bjørn-marsjen går på rallarens gamle anleggsveier fra den gang Ofotbanen ble bygd. I spektakulære omgivelser finner du historiske minner samtidig som verdens mest moderne tog ruller på jernbanen.

Kjeldebotndagene (juni)
Kjeldebotndagan er et årlig arrangement som arrangeres rundt st.hans tider. Her finner du en rekke salgsboder og aktiviteter for hele familien.

Bjerkvikfestivalen (august)
En familiefestival med aktiviteter rundt om i Bjerkvik, for unge og gamle. Formålet er å skape liv og røre for bygda og distriktene rundt. Med aktiviteter som salgsboder, utstillinger konkurranser, kafe/grill og levende musikk.

Hajkjeften (august)
En musikkfestival med musikk for alle aldre, i Bromsgårdparken i Narvik.

Vinterfestuka (mars)
Vinterfestuka arrangeres hvert år, i mars, blir Narvik stedet for en fantastisk kulturfestival og folkefest med jernbanehistorisk ramme.

EVENES

Márkomeannu (juli)
En samisk festival på Gállogieddi på norsk side av Sápmi. Festivalen har en klar samisk profil, og Márkomeannu presenterer samiske artister, kunstnere og kulturutøvere fra hele Sápmi på festivalen.

GRATANGEN

Foldvik Marked og Kystkulturfestival (august)
Nord-Norges største kystkulturarrangement. Et årlig Marked der historie og kultur lever gjennom mat, god stemning, demonstrasjoner av gammelt håndverk, båter, konkurranser, underholdning, musikk og aktiviteter for alle aldre.

Gratangsturneringa (juni)
Fotballturneringen er Nord Norges største turnering på naturgress for barn og unge i alderen 6-14 år.

KJØPSVIK

Sementblues (juli)
Bluesfestival med internasjonale artister. Arrangør er Kjøpsvik Bluesklubb.

Museer

Museum Nord, Narvik 
Museets hovedtema er industrihistorie: jernbanehistorie, malmtransporten, utskipninga av malmen og byhistorie. Her blir du kjent med historien om Narvik og jernmalmen, om rallaren og den spektakulære byggingen av Ofotbanen, om gruveselskapet LKABs malmhavn og -utskipning. 

Museum Nord, Korsnes, Tysfjord 
Korsnes er et gammelt kommunikasjonssenter. Her var det handelssted, telegraf og dampskipsanløp. Det gamle postkontoret er utrolig intakt.Bygningsmiljøet er fra 171900-tallet.

Museum Nord, Kjøpsvik, Tysfjord 
Museet i Kjøpsvik følger stedets historie fra norsk og samisk fiskebondekultur til industrisamfunn. I 1918 etablerte Nordland Portland Cementfabrik (NPC) sin virksomhet i Gásluokta/Kjøpsvik og forandret bygda totalt.

Museum Nord, Ballangen 
Ballangen Museum finner du i en staselig bygning like utenfor Ballangen. Museet presenterer den omfattende gruvevirksomheten som har vært i Ballangen siden 1600-tallet. Bergverk har vært en viktig næringsvei i Ofoten, og på Ballangen Museum kan du bli bedre kjent med historien fra gamle dager. Gjennom gjenstander og foto dokumenteres driften ved gruver og skjerp. 

Narviksenteret, Narvik

Stiftelsen Narviksenteret driver med formidling, dokumentasjon og forskning på spørsmål knyttet til krig og konflikt. 

Narvik Krigsmuseum, Narvik 
Utstillingene tar utgangspunkt i det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940 og de påfølgende fem årene med krig og okkupasjon. Utstillingene har også en del som tar for seg universielle spørsmål knyttet til krig, konflikt og menneskerettigheter. Det er utstilt en rekke historiske gjenstander fra andre verdenskrig. 

Nordnorsk fartøyvernsenter og båtmuseum, Gratangen 
Spesialmuseum med omfattende samling av nordlandsbåter. 

Vardobaiki samisk senter er et samisk senter på Evenskjer i Skånland. Organisasjonens formål er å videreføre samisk språk, historie, kultur og samfunnsliv i regionen.  

Rune Dahl