Strikker til flyktningebarn

Narvik Unge Sanitet gir alle nybosatte barn (0-10 år) med flyktningbakgrunn en strikkepakke med alt av ulltøy som barnet trenger

28.06.201710:58 Hilde Normark

Strikkepakke Ull er gull

Narvik Unge Sanitet gir alle nybosatte barn (0-10 år) med flyktningbakgrunn en strikkepakke med alt av ulltøy som barnet trenger til skole/barnehage, fra ullundertøy til hjemmestrikkede ullgensere og ullbukser og fra topp til tå.   

Babysokker
Fra 1.1.2018 vil alle nyfødte i Narvik kommune få hjemmestrikkede babysokker i gave fra foreningen.

Vi i Narvik Unge Sanitet hadde lyst til å gi alle barn med flyktningbakgrunn som bosettes i Narvik, en ordentlig strikkepakke. Strikkepakken skal inneholde alt de trenger av ulltøy slik at de er godt rustet til barnehage og skole. Til prosjektet mottok vi økonomisk støtte fra Reidar og Gunnar Holst legat. 

Narvik Unge Sanitet rettet vårt prosjekt mot flyktningbarn som blir bosatt i Narvik kommune, altså de som kommer enten på familiegjenforening eller som kvoteflyktninger.  

Vi har gitt 14 strikkepakker til bosatte barn med flyktningebarn i 2016 og fortsatt vårt arbeid i 2017 med strikkepakker til flere. Vi har fått innvilget støtte til prosjektet videre gjennom midler fra Extra Express. Totalt har vi hatt 25 frivillige med på dette arbeidet, både strikkere og frivillige som har handlet inn, ordnet praktiske ting og vært med på utlevering av strikkepakkene. 

Foreldrene til barna har fått opplæring i påkledning ved utlevering av strikkepakkene og vi delte ut informasjon om påkledning og vask av ullklær samtidig.

Medlemmer som har vært med på utdelingen av klespakkene til barna omtaler dette som en fantastisk flott hendelse som gir dem en følelse av å ha vært med på noe som betyr noe for andre. Barna er veldig takknemlige, i likhet med de voksne, og det varmer et sanitetshjerte når vi også ser at klesplaggene blir brukt på skole og i barnehage. Dette er grunnen til at vi er sanitetskvinner – vi er til for andre.


>> Her kan du følge dem på facebook

     

Litt om Narvik Unge Sanitet:
 
Vi er en sanitetsforening i Narvik som ble opprettet i 2008. Vi har nå ca 40 medlemmer og har mange forskjellige aktiviteter.
 
Vi ønsker å bidra til at Narvik skal være en god by å bo i for alle i alle aldre og vi arrangerer ulike aktiviteter for å bidra til dette, blant annet sykurs, småbarnstreff, informasjonsmøter og førstehjelpskurs. Har du en idè til en aktivitet, ta gjerne kontakt med oss!
  
De fleste av oss har barn mellom 0-12 år og vi har derfor mye fokus på det i vårt arbeid, men vi har også andre aktiviteter som retter seg mer mot kvinnehelse og integrering.
   
Vi ønsker oss flere medlemmer i foreningen vår og hvis du er litt nysgjerrig er du hjertelig velkommen på et møte. Det er helt uforpliktende, men vi kan ikke garantere at du ikke går ut ganske engasjert. 
  
Narvik Unge Sanitet er medlemsforening i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Narvik Unge Sanitet
Narvik Unge Sanitet, click to open in lightbox
Narvik Unge Sanitet
Narvik Unge Sanitet, click to open in lightbox