Æ kommer rett fra matkjøring

sier Penpichaya Renumarn (40). Hun kom til Norge i 2011 og var godt igang med norskopplæring allerede etter første måned. Etter 8 måneder tok hun sertifikatet.

I dag har hun hjulpet til ved frivilligsentralen i Narvik ved å kjøre å hente mat fra de butikkene som har mat til overs - som så deles ut fra sentralen til personer som trenger det. 
 

Hun ønsker å delta på guidekurs i Narvik. Hun er sterk i språk, har lang erfaring som både husøkonom ombord på cruiseskip og resepsjonsleder ved store hoteller i Bangkok. Hun ønsker å kunne ta oppdrag som guide på engelsk og thailandsk.
 

- "Her er flere tilflyttere som vurderer å etablere egen virksomhet. Blant de thailanske tilflytterne er her personer med god kompetanse på en rekke områder som feks thaimassasje og drift av kafe og restaurant. Mattilsynet forbereder kurs på thailansk i Narvik, dette håper vi kan få fart på nyetableringer." 


Penpichaya oppfordrer andre tilflyttere til å ta kontakt med Narvik frivilligsentral for å melde seg for frivillig innsats. Hun sier dette er en kjempefin måte å komme i kontakt med både lokalbefolkningen og andre tilflyttere - og få god språktrening.


Penpichaya Renumarn