Solrun Skeibu

Navn: Solrun Skeibu

Alder: 26

Hjemsted: Håkvik

Yrke: Rådgiver klima og miljø i Narvik kommune

 

Etter sju år borte fra hjemstedet Håkvik, flyttet Solrun tilbake i september for å jobbe som rådgiver innen klima og miljø i Narvik kommune. Etter videregående studerte hun for å bli ingeniør innen sikkerhet og miljø i Tromsø. Utdannelsen førte til jobb i Nordreisa som interkommunal prosjektleder innen velferdsteknologi og deretter som saksbehandler innen helse og omsorg. Nylig har hun tatt veien tilbake og drømmer om å bygge eget hus i Håkvik.

 

Hva var grunnen til at du flyttet tilbake?

-Jeg hadde i lengre tid vært på utkikk etter en relevant jobb i Narvik, og da denne stillingen dukket opp var det en unik mulighet til å flytte tilbake. Ønsket å komme tilbake til plassen jeg vokste opp, og komme nærmere familien.

 

Hvordan opplevdes det å komme hjem igjen?

-Jeg har blitt veldig godt tatt imot på jobben og er svært positivt overrasket over hvor mye faglig utbytte jeg får i stillingen. Mine kollegaer er kunnskapsrike og flinke til å samarbeide og lære av hverandre. Det gjør miljøet veldig godt og jeg kunne ikke vært mer fornøyd i jobben! Det er også veldig godt å være i nærheten av og tilbringe mer tid med familien.

 

Narvik oppsummert- hvordan vil du beskrive det, og hva vil du si til de som sitter med tanken om å flytte hit?

-Flytt hit! Narvik er en fin by med masse fine folk. Er du en tilhenger av storslått natur og opplevelser knyttet til dette, er Narvik plassen for deg.