Hanne Linde

Navn: Hanne Linde

Alder: 30

Hjemsted: Narvik

Yrke: FDV-koordinator i FDVcompagniet

Hanne Linde fra Narvik flyttet tilbake i 2015 etter å ha studert i Trondheim og Australia. Hun er utdannet sivilingeniør i teknisk fysikk. Uten jobb flyttet hun tilbake til Narvik og har lyktes med å starte karrieren på hjemplassen. Etter to år som prosjektingeniør på Norcem sementfabrikk i Kjøpsvik, jobber hun nå som FDV-koordinator i FDVcompagniet. 

På fritiden liker hun å benytte seg av de mange turmulighetene i nærområdet til jakt og tur, hundetrening og oppussing av eget hus på Ankenes med samboeren. 

Hvorfor valgte du å flytte til Narvik? 

-Etter jeg var ferdig med masteren søkte jeg jobb både i Trondheim og Oslo. Men det var vanskelig å få en relevant jobb. Ofte fordi de søkte etter folk med mer erfaring og at det var mange om beinet på de få relevante jobbene som var ute. Da bestemte jeg meg for å flytte hjem for å søke herfra og dermed være nærmere familien. I tillegg fordi det er en fantastisk natur her som du ikke finner andre plasser. 

Hvordan opplevdes det å komme hjem igjen?

-Jeg synes det var mye positivt som hadde skjedd på de årene jeg hadde vært borte. Narvik var inne i en positiv bølge med utbyggingen av Narvikfjellet og fokuset rettet mot bolyst. Likevel var det ikke gøy å gå uten relevant jobb og det gikk utover livskvaliteten. Det hjalp å ha småjobber, ta et årsstudium i økonomi og ledelser på UiT og si ja til de mulighetene som dukket opp. Da jeg deltok på et fagseminar på UiT kom jeg i kontakt med folk som jobbet på fabrikken i Kjøpsvik, som ledet til at jeg fikk meg jobb som prosjektingeniør på sementfabrikken. Jeg er glad for at jeg fikk muligheten i Kjøpsvik som ga meg et godt utgangspunkt og relevant erfaring. Det var viktig å ha et åpent sinn og være aktiv selv for å finne disse mulighetene. Det ordnet seg til slutt!

Nå trives jeg veldig godt i jobben som koordinator i FDVcompagniet. Det er gøy å være med på reisen til et lite firma i vekst og skape nye arbeidsplasser i Narvik. 

Narvik oppsummert – hvordan vil du beskrive det, og hva vil du si til de som sitter med tanken om å flytte hit?

-Naturmulighetene du får her er i verdensklasse. Mulighetene til friluftsliv, jakt og fiske innen kort rekkevidde er helt fantastisk. Jeg anbefaler Veggfjellet hvis du liker å gå på langrennsski i fine omgivelser. I tillegg er det en by i vekst hvor mange spennende ting skal skje fremover. Det er en fremtidsrettet by, som tilbyr store muligheter hvis vi får til noe av det som er planlagt.