Nora Jakobsen Moldenæs

Hvorfor valgte du å flytte til Narvik?

-Å flytte fra Tromsø til Narvik var noe jeg aldri hadde tenkt jeg skulle gjøre. Så møtte jeg kjæresten som er fra Narvik, og som bor og jobber der. Man kan vel si at kjærligheten har skylda. Etter å ha vært i byen flere ganger under et såkalt "pendlerforhold" så slo jeg meg veldig til ro i byen. Narvik er ikke Norges største by men det er en by med mye historie, sjel og potensiale. I tillegg er venner og familie i vår krets her varme og hyggelige mennesker noe som er veldig viktig for trivselen. Byen har jo også nærhet til natur (og ikke minst grensen for harryhandling) noe jeg verdsetter.

Hva var dine opplevelser med å flytte hit? 

-Jeg flytter ikke før 28. desember 2021. Når det er sagt så vet jeg at alle gleder seg veldig til jeg kommer, og det synes jeg er trivelig å vite. De jeg har møtt hittil i min nye stilling i Sparebanken Narvik virker som svært hyggelige og imøtekommende mennesker som jeg ser veldig frem til å bli bedre kjent med og danne et miljø sammen med fremover.

Hva er det beste med å bo i Narvik?

-Det beste med Narvik for meg må være skianlegget og turmulighetene. I tillegg til at det ligger i nærheten av andre byer, i forhold til Tromsø hvor man gjerne må kjøre flere timer for å komme til neste by. 

Hva er det beste med jobben din?

-Det beste med jobben min i Sparebanken vil nok være å kunne hjelpe andre mennesker med økonomi gjennom god veiledning og rådgivning. Ved å være en del av Sparebanken Narvik føler jeg at jeg bidrar til samfunnet i Narvik og omegn. På denne måten kan jeg være trygg på at jobben jeg har og gjør gir mening til både meg og de rundt meg. 

Narvik oppsummert – hvordan vil du beskrive det, og hva vil du si til de som sitter med tanken om å flytte hit?

-Narvik er en by som mange fra utsiden lett undervurderer tror jeg. Her har man alt man trenger, fra sykehus til svømmehall, turnhall, kjøpesentre og mer. Det er en by i vekst og som har stort potensiale til å utvikle både infrastruktur, kulturlivet og byens økonomiske vekst forøvrig. I tillegg er det like mye nærhet til naturen som til byen. Her kan jeg gå både til og fra jobb og spare en hel del tid samt penger til drivstoff. I tillegg slipper jeg å tenke på at jeg må betale 500kr i taxi bare fordi jeg ville ta meg et glass vin en fredagskveld. For min del gjelder det å ha en trygg og spennende jobb samt et godt miljø rundt seg med personer man trives med. Nå har jeg funnet en jobb jeg kan trives i, har fantastiske mennesker rundt meg og er bare et lite stykke unna hjembyen så jeg kan besøke eller få besøk av mine når som helst.